Path of the Dice


Η Τύχη.
Η Μεγάλη Γριά Θεά.
Πόσο πιστεύετε στην Τύχη;
Με πόσα ζάρια παίζει ο Θεός;
«Δεν έτυχε. Πέτυχε»
«Δεν υπάρχει Τύχη, μόνο Ικανότητα»
«Την Τύχη μου μέσα»
«Την ατυχία μου»

The man of chance n choice

Γράφουμε την Τύχη με κεφαλαίο «Τ» για να τονίσουμε πόσο μεγάλο ρόλο παίζει στη Ζωή μας η Στάση μας απέναντί της.

Στο «Path of the Dice» χορεύουμε μαζί σε ρυθμούς τυχαίους, ή όχι και τόσο.

Αναζητούμε καταρχάς να ορίσουμε τη σχέση που έχουμε με αυτό που αποκαλούμε «Τύχη» και το οριοθετούμε. Το βάζουμε επίτηδες σε κάποια οριοθέτηση για να μελετήσουμε καλύτερα αργότερα τι επιτέλους συμβαίνει.
Στη συνέχεια παίζουμε. Παίζουμε με τη Θεά Τύχη, την προκαλούμε, λίγο στην αρχή και πιο πολύ στη συνέχεια. Οι αντοχές, οι εφαρμογές, οι συνθήκες ορίζονται πάντα σε συμφωνία με το μοντέλο του κόσμου που φέρει μαζί του ο ενδιαφερόμενος Παίκτης. Πάνω στο μοντέλο αυτό σχεδιάζονται τα πρώτα βήματα της μεθόδου και τα επόμενα στάδια. 

Μετά την αρχική εκτίμηση των δεδομένων που προκύπτουν από διαδοχικές συναντήσεις και συζητήσεις, ο Παίκτης ξεκινάει την αναμέτρησή του με την Τύχη. Μικρές προκλήσεις θα δώσουν μία πρώτη γεύση του τι έπεται. Ο βαθμός δυσκολίας, εξαρχής, ορίζεται από τον ίδιο τον Παίκτη, όπως και ο βαθμός συμμετοχής του. Η εκκίνηση του project προϋποθέτει λίγο θάρρος και πολλή περιέργεια, η συνέχεια, αν υπάρξει, απαιτεί κουράγιο και τόση επιμονή και πειθαρχία, όση επιτρέπει ο Παίκτης στον εαυτό του.

Καθ΄όλη τη διάρκεια, και όσο ο Παίκτης ανεβαίνει και ολοκληρώνει επίπεδα, η μέθοδος τού αποκαλύπτει πτυχές της πραγματικότητάς του που ούτε είχε ποτέ διανοηθεί. Ερωτήματα όπως «τι ρόλο παίζει η Τύχη στη Ζωή μου», «πόσο άτυχος είμαι», «αν έχεις τύχη διάβαινε», «η Τύχη ευνοεί τους τολμηρούς», επιτέλους παίρνουν την απάντησή τους. Θέματα όπως οι συμπτώσεις και οι συγχρονικότητες, η μοίρα και το πεπρωμένο, ρόλοι και χαρακτήρες, η ίδια η υφή της πραγματικότητας, δημιουργούν μέσα από τις τεχνικές της μεθόδου τον απόλυτο γρίφο που καλείται ο Παίκτης να επιλύσει. Αν ο Παίκτης αποφασίζει για τον εαυτό και αν κρατάει ή όχι τη Zωή του στα χέρια του μένει να το αποφασίσει ο ίδιος ολοκληρώνοντας κάθε επίπεδο του Project.

Κι αν όλο αυτό ακούγεται αρκετά προκλητικό σε κάποιους, ίσως για κάποιους άλλους, αληθινούς Παίκτες, είναι η ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις και τις αντοχές τους, πνευματικές και σωματικές αν θέλουν, σε ένα συνδυασμό τεχνικών και εργαλείων που προέρχονται από σχολές σκέψης ανθρώπων που τόλμησαν να κοιτάξουν τη Θεά Τύχη στα μάτια και να της απευθύνουν μία δήλωση: «Θέλω να παίξω». Και η Θεά Τύχη τους αποκρίθηκε ψιθυριστά στο αυτί, κάτι που μόνο όποιος έχει πραγματικά την επιθυμία να δοκιμάσει τα όριά του μπορεί να ακούσει.

Οι συναντήσεις στα πλαίσια του «Path of the Dice» διαρκούν όσο χρειάζεται σε κάθε επίπεδο ανάλογα με την επιθυμία του Παίκτη. Το περιεχόμενό τους διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαντήσεις που δίνονται στις κατάλληλες ερωτήσεις και θα μετρήσουν τα ήδη υπάρχοντα όρια. Στα επόμενα επίπεδα οι συναντήσεις θα διαμορφωθούν με τη σύμφωνη πάντα γνώμη και συναίνεση του Παίκτη και με την ολοκλήρωσή τους θα πραγματοποιείται εκ νέου σχεδιασμός. Σε κανένα σημείο των αρχικών επιπέδων του Project δεν διακυβεύεται η σωματική, ψυχολογική ή πνευματική ακεραιότητα του Παίκτη. Σε οποιοδήποτε σημείο/συνάντηση/επίπεδο ο Παίκτης μπορεί ελεύθερα να αποχωρήσει και να ολοκληρώσει εκεί το ταξίδι του στην εξερεύνηση των πιθανοτήτων.

Επικοινωνήστε μαζί μας για μία εισαγωγική συνάντηση αν θεωρείτε πως οτιδήποτε από τα παραπάνω μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε και αντιμετωπίζετε τον κόσμο μας, έναν κόσμο άπειρων πιθανοτήτων.

Αν έχετε ποτέ παίξει κάτι στην Τύχη, ίσως ήρθε ο καιρός η Τύχη να παίξει κάτι σε εσάς.  

Mindeffect logo

Υπηρεσίες Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης με Ευελιξία, Έμπνευση και Δημιουργικότητα

Διαμεσολάβηση \ NLP / Coaching . Εξέλιξη 

Επικοινωνία

mindeffect.gr@gmail.com

+30 6944550905

© Design Copyright 2022 Websitegreece.com - All Rights Reserved